Positron 2024 tuleb veelgi võimsamalt – lisanduvad ärihall ja elektrisõidukite ala

Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu algatusel sündis eelmisel aastal järelkasvule suunatud elektrivaldkonna populariseerimissündmus − Positron 2023. Septembrikuisel nädalalõpul tõi suurüritus Unibet Arenale kokku enam kui 5200 elektrivaldkonna huvilist. Tiivustatuna esimese aasta edust, oleme otsustanud selle missiooniga järjepidevalt jätkata. Tänavu pakume külalistele sündmust juba veelgi võimsamal kujul, mis aitab elektrivaldkonna ettevõtetel lisaks noortele jõuda äripartnerite ja klientideni.

Fookuses jätkuvalt järelkasv

Positron 2024 tuumaks on endiselt elektrivaldkonna järelkasv: see on peamiselt 14-24-aastastele noortele suunatud festival, kus ettevõtted ja asutused toovad külastajani valdkonna kõige põnevamad ja avastamisrõõmu pakkuvad võimalused. Jätkuvalt on festivali lähtekohaks võimalus ise proovida, kogeda, katsetada ning päriselt kohtuda valdkonna ettevõtjate ja ka õppeasutustega.

Valdav enamus eelmisel aastal osalenud ettevõtetest on kinnitanud, et soovivad ka sel aastal panustada. Olles nüüd kogemuse võrra osavamad, tõotab tänavune festival pakkuda veelgi ägedamat elektrimaailma avamist. Suuremate panustavate partneritena on juba lubanud taas kaasa lüüa TalTech, Connecto Eesti, Enersense, E-Service, Leonhard Weiss, KH Energia- Konsult, W.EG. Eesti, Pluvo Eesti, UTU Powel, ESB Service Group, Eesti Energia, Eesti Raudtee, Swedbank jpt.

Lisaks mulluse ürituse raames toimunud professionaalsete välisvõrgu elektrikute kutsevõistlusele on sel aastal noortealal koostöös Harnoga kavas ka Noor Meister 2024 elektrikute kutsevõistlus. Siinjuures on hea meel avaldada, et sellele jõukatsumisele on võistlejad kõigist elektrikuid õpetavast kutsekoolist end juba kirja pannud.

Tänu uuele asukohale saame oluliselt kasvatada noortefestivali pinda. Sel aastal toimub elektrivaldkonna suursündmus 11.-12. oktoobril Eesti Näituste messikeskuses Pirita teel. Vahemärkusena olgu lisatud, et Eesti oludes sedavõrd suure ürituse korraldamiseks on sobivaid toimumiskohti äärmiselt vähe, rääkimata neis ka sobiva vaba aja leidmisest. Tänavune asukoht pakub uusi võimalusi – eelkõige suurema pinna näol – mida soovime parimal moel ära kasutada.

Elektrisõidukeid tutvustav hall ja lavad erineva huviga publikule

Üks olulisi elektrimaailma arenguid juba täna ja veel rohkem eesoleval aastakümnel on transpordi elektrifitseerimine. See tähendab, et meie tänavatel saab olema plahvatuslikult rohkem elektrisõidukeid, meie rongi- ja laevaliikluse tulevik on elektriline ning elektriga teeme võimalikuks ka paljude pisikeste linnasõidukite, nagu näiteks tõukerataste, rollerite, hoverboard’ide ja teistegi sõidukite laiema levimise. Kõik, mis elektriga liigub, vajab aga laadimist – just elektrisõidukeid ning nende laadimist tutvustame sel korral festivalil eraldi hallis.

Kogu messikeskuses on sündmuse ajal vähemalt kolm erineva funktsiooniga lava – need pakuvad nii meelelahutust, infot kui ka arutelusid ja publiku kaasamist. Midagi igale maitsele! Show-laval astuvad üles tuntud popartistid ning kõnelejaid tuleb lisaks kodusele Eestile ka mitmetest välisriikidest.

Ärihall loob võimalusi partnerlus- ja kliendisuhtluseks

Juba esimesel aastal tekkis paljudel ettevõtetel küsimus: kui Positron on meie valdkonna esindusüritus ning seda külastab ka palju valdkonnas töötavad inimesi, siis kuidas saaks Positronil ka ärikontaktide loomisele kaasa aidata. Käesoleval aastal loomegi üritusel eraldi ärihalli, kus oma väljapanekuid ja lahendusi saavad tutvustada ettevõtted, kes soovivad keskenduda potentsiaalsete või olemasolevate klientidega suhtlemisele ja uute ärikontaktide edendamisele.

Lisaks järelkasvule ootame Positronile enam kui 1200 elektrivaldkonna otsustajat − seega on põhjust arvata, et ärihallis õnnestub luua palju kasulikke kontakte. Äri edendamisele on kaudselt suunatud ka Business Lounge, mis juba eelmisel aastal sooja vastuvõtu leidis: mõnus koht, kus saab messikärast eralduda ning vestluspartneritega kas jahutava joogi või kosutava suupiste taustal ärijutte puhuda.

Koostöövõimaluste aruteluks võta ühendust korraldustiimiga

Kui eelnevat lugedes tekkis soov oma põneva tegevusega noortele muljet avaldada, oma tooteid-teenuseid tutvustada või muid koostöövõimalusi arutada, võta korraldustiimiga julgesti ühendust. Kuulame kõik mõtted ära ja proovime leida viisi nende elluviimiseks. Mõistagi on alati teretulnud ka ürituse korraldamisse panustamine – seega pole vaja ka seda soovi enda teada jätta.

EETEL on võtnud Positroni korraldamisele pikaajalise vaate – kogu koostööst ja noortega tegelemisest sündivat mõju näeme alles mitmete aastate pärast. See on sündmus, kus partneritena tegutsevad koos kõik elektrivaldkonna ettevõtted, sõltumata igapäevasest konkurentsist või liitudesse kuuluvusest.

Täname kõiki, kes on Positroni arengusse panustanud ja panustamas. Usume, et väga paljud broneerivad oma kalendrisse 11. ja 12. oktoobri, et tulla kas noorte silma sära tooma, ärivõrgustikku laiendama, kliente leidma või oma perega mõnusalt aega veetma ja järeltulevale põlvkonnale elektrimaailma põnevust näitama. Elektriala entusiastidena ju teame, et põhjust selleks on küllaga!